EENDRACHT-EXCELSIOR WORDT “KONINKLIJK”!

EENDRACHT-EXCELSIOR WORDT “KONINKLIJK”!

Supertrots zijn we, want de

HENGELOSE MUZIEKVERENIGING EENDRACHT-EXCELSIOR WORDT “KONINKLIJK”!

In het najaar van 2019 gingen de Hengelose Orkestvereniging De Eendracht en de Koninklijke Muziekvereniging Excelsior uit Hengelo met veel enthousiasme van bestuur en leden een fusie aan en werden samen de Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior.
Ten tijde van de fusiebesprekingen en de daartoe gehouden ledenvergaderingen rees vanuit de leden de vraag, hoe om te gaan met het predicaat “Koninklijk” dat de KMV Excelsior voerde. En de HOV De Eendracht had een “Koninklijke vermelding”. Een aantal leden zou het bijzonder op prijs stellen als het predicaat “Koninklijk” in de nieuwe naam/vereniging gevoerd zou mogen worden.
Het bestuur heeft daarover contact opgenomen met de betreffende instantie.

Op 31 januari jl kwam, na bijna 2 jaar, eindelijk het “verlossende” bericht van het secretariaat van de burgemeester van Hengelo:

De burgemeester heeft bericht ontvangen van de Dienst van het Koninklijk Huis dat Zijne Majesteit de Koning geen bezwaar heeft tegen bestendiging van het Recht tot het voeren van het Predicaat ‘Koninklijk’ van de Koninklijke Muziekvereniging Excelsior, na fusie met de Hengelose Orkestvereniging “De Eendracht”, te noemen Koninklijke Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior.

De bestendiging is te rekenen tot 6 december 2035, tenzij nieuwe wijzigingen andermaal een verzoek om bestendiging noodzakelijk maken.

Er komt verder geen nieuw predicaat of een ander schrijven van deze bestendiging. Jullie kunnen dus nieuwe naam vanaf nu gebruiken! Gefeliciteerd hiermee, mede namens burgemeester Schelberg.

Vanzelfsprekend voelen we ons bijzonder vereerd dat het predicaat “Koninklijk” mag worden toegevoegd aan de naam die sinds de fusie in 2019 wordt gevoerd. Nu dus:

Koninklijke Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior

Deel dit bericht op Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.