Harmonieorkest

In 2011 gingen de harmonieorkesten van de Koninklijke Muziekvereniging Excelsior en de Hengelose Orkest Vereniging de Eendracht samenwerken. Op die manier werd een vol harmonieorkest gecreëerd, waarmee grotere en dus interessantere projecten konden worden opgezet. Bijvoorbeeld het  lustrumconcert in samenwerking met Vocaal Theatergroep HOOV in Schouwburg Hengelo. Pinokkio in de Jungle, samen met Slagwerkgroep Clatch en Theatergroep Barst in Schouwburg Hengelo.  En niet te vergeten het Halloweenconcert, met Theatergroep Barst 2.0 op 2 november 2019!

Onder het motto ‘ samen sta je sterker’ werd zo een prachtige samenwerking gecreëerd, waarmee het gezamenlijke harmonieorkest een prominente plaats inneemt in de Hengelose samenleving.
Toen de fusie van beide verenigingen in 2019 officieel een feit werd, was ook het Harmonieorkest officieel een eenheid.