WE MOGEN WEER SAMEN MUZIEK MAKEN!! Update 13 oktober 2020

WE MOGEN WEER SAMEN MUZIEK MAKEN!! Update 13 oktober 2020

Onderstaand bericht van september jl. is nog steeds bijzonder actueel. En is zelfs m.i.v. 13 oktober jl. nog strikter geworden.

De onderdelen mogen (als ze dat zelf willen) wel doorgaan met repeteren. Volgens de per 13 oktober jl. geactualiseerde en naar de leden gecommuniceerde Algemene en Hygiëne-instructies.
De Noorkerländerkapel heeft besloten om tot nader order de repetities op te schorten.
Het orkest splitst zich voor de repetities op in 2 delen om te voorkomen dat er met meer dan 30 personen in dezelfde ruimte muziek wordt gemaakt. De ene week repeteert hout en de andere week koper.

Belangrijke toevoeging: bar en keuken in de clubgebouwen waren geopend, met inachtneming van de Hygiëneregels. Echter, m.i.v. 13 oktober zijn deze tot nader order gesloten!!
De leden verlaten na afloop van de repetities direct het clubgebouw, blijven niet “hangen”.

 

Bericht van september 2020
Het bestuur is natuurlijk, net als de muzikanten, erg blij dat de tijd van niet-samen-muziek-mogen-maken, als gevolg van de Corona-crisis, tot een einde is gekomen. Maar we blijven voorzichtigheid in acht nemen. Mocht blijken dat er toch weer wat teruggedraaid moet worden, door welke reden dan ook, dan zullen we dat per direct doen.

Protocol
Maandag 8 juni 2020 heeft het Ministerie van Economische Zaken goedkeuring verleend aan het protocol voor het hervatten van de activiteiten voor muziekverenigingen (blazers). Dat betekent dat verenigingen als de onze vanaf dan activiteiten mogen hervatten.
Naleven van het protocol is een daarvoor een strikte voorwaarde. Het protocol is gemaakt op basis van adviezen van het OMT en besluiten van de Rijksoverheid. Het is voor blaasmuziek behoorlijk uitgebreid. Voor het hervatten van slagwerkactiviteiten geldt dit wat minder; daarvoor zijn vooral het aanhouden van 1,5 meter afstand en overige hygiëneregels van toepassing.
Los van wat in het protocol wordt beschreven doen we een beroep op ieders ‘gezond verstand’ om besmettingsrisico’s te voorkomen. Juist daarom vragen we onze leden – we gaan daar ook van uit – om als vanzelfsprekend alle regels uit het protocol strikt na te leven!

In de kern
De kern van de instructies van de Rijksoverheid, op het moment van het schrijven van het protocol dd. 8 juni 2020:

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Schud geen handen
 • Was de handen regelmatig met zeep of alcohol
 • Hoes en nies in de ellenboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Blijf thuis als je zelf een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging. Of als iemand in jouw huis koorts en/of
  benauwdheidsklachten heeft. Je wordt teruggestuurd als je toch met verkoudheid binnenkomt
 • Deel je instrument/materiaal/muziek niet met anderen
 • Wees aardig en respectvol voor elkaar, we moeten allemaal wennen aan deze nieuwe situatie. Geef elkaar de ruimte
 • Indien je je onveilig of onzeker voelt, bespreek dit dan met het bestuur.

Hoe gaan we het doen
Zowel clubgebouw De Speeldoos als clubgebouw het Excelsiorhuis zijn nu Corona-proof ingericht.
De grote zalen zijn met markeringen, d.m.v. tape op de vloer, zo ingedeeld dat de muzikanten 1,5 meter van elkaar af zitten of staan. In de clubgebouwen hangen op meerdere plaatsen de Algemene instructies en de Hygiëne-instructies. Er zijn voldoende desinfectiemiddelen aanwezig. De leden zijn verplicht die te gebruiken.

Alle leden zijn via een Nieuwsbrief op de hoogte gesteld van alle maatregelen en regelgeving, inclusief de Algemene instructies en de Hygiëne-instructies. Deze instructies zijn per 1 september 2020 geactualiseerd.

WE HEBBEN ER ZIN IN!!

Deel dit bericht op Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *