WE MOGEN weer NIET SAMEN MUZIEK MAKEN!! Update 14 december 2020

WE MOGEN weer NIET SAMEN MUZIEK MAKEN!! Update 14 december 2020

Helaas zijn m.i.v. 14 december 2020 ook onze clubgebouwen weer gesloten en mogen we voorlopig (in ieder geval tot en met 19 januari 2021) weer niet samen muziek maken….
Wij als bestuur hopen dat het binnenkort met het Covid-19 virus eindelijk eens de goede kant op gaat en samen muziek maken weer geoorloofd is.
Tot dan hopen we dat al onze leden en de web-lezers gezond blijven!

Dus onderstaande richtlijnen staan vooralsnog in de ijskast.
Bericht van september 2020
Het bestuur is natuurlijk, net als de muzikanten, erg blij dat de tijd van niet-samen-muziek-mogen-maken, als gevolg van de Corona-crisis, tot een einde is gekomen. Maar we blijven voorzichtigheid in acht nemen. Mocht blijken dat er toch weer wat teruggedraaid moet worden, door welke reden dan ook, dan zullen we dat per direct doen.

Protocol
Maandag 8 juni 2020 heeft het Ministerie van Economische Zaken goedkeuring verleend aan het protocol voor het hervatten van de activiteiten voor muziekverenigingen (blazers). Dat betekent dat verenigingen als de onze vanaf dan activiteiten mogen hervatten.
Naleven van het protocol is een daarvoor een strikte voorwaarde. Het protocol is gemaakt op basis van adviezen van het OMT en besluiten van de Rijksoverheid. Het is voor blaasmuziek behoorlijk uitgebreid. Voor het hervatten van slagwerkactiviteiten geldt dit wat minder; daarvoor zijn vooral het aanhouden van 1,5 meter afstand en overige hygiëneregels van toepassing.
Los van wat in het protocol wordt beschreven doen we een beroep op ieders ‘gezond verstand’ om besmettingsrisico’s te voorkomen. Juist daarom vragen we onze leden – we gaan daar ook van uit – om als vanzelfsprekend alle regels uit het protocol strikt na te leven!

In de kern
De kern van de instructies van de Rijksoverheid, op het moment van het schrijven van het protocol dd. 8 juni 2020:

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Schud geen handen
 • Was de handen regelmatig met zeep of alcohol
 • Hoes en nies in de ellenboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Blijf thuis als je zelf een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging. Of als iemand in jouw huis koorts en/of
  benauwdheidsklachten heeft. Je wordt teruggestuurd als je toch met verkoudheid binnenkomt
 • Deel je instrument/materiaal/muziek niet met anderen
 • Wees aardig en respectvol voor elkaar, we moeten allemaal wennen aan deze nieuwe situatie. Geef elkaar de ruimte
 • Indien je je onveilig of onzeker voelt, bespreek dit dan met het bestuur.

Hoe gaan we het doen
Zowel clubgebouw De Speeldoos als clubgebouw het Excelsiorhuis zijn nu Corona-proof ingericht.
De grote zalen zijn met markeringen, d.m.v. tape op de vloer, zo ingedeeld dat de muzikanten 1,5 meter van elkaar af zitten of staan. In de clubgebouwen hangen op meerdere plaatsen de Algemene instructies en de Hygiëne-instructies. Er zijn voldoende desinfectiemiddelen aanwezig. De leden zijn verplicht die te gebruiken.

Alle leden zijn via een Nieuwsbrief op de hoogte gesteld van alle maatregelen en regelgeving, inclusief de Algemene instructies en de Hygiëne-instructies. Deze instructies zijn per 1 september 2020 geactualiseerd.

WE HEBBEN ER ZIN IN!!

Deel dit bericht op Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.