THE CONCORD PIPE BAND NAAR INTERNATIONALE CHAMPIONSHIPS

THE CONCORD PIPE BAND NAAR INTERNATIONALE CHAMPIONSHIPS

De Concord Pipe Band kan verheugd melden dat ze dit jaar weer gaan deelnemen aan Internationale Pipe Band Championships!

Door de Coronacrisis was het lange tijd niet mogelijk om bij elkaar te komen en te repeteren. Deze periode heeft een hele lange nasleep gehad. De leden van de Band komen niet alleen uit Hengelo, maar uit alle windstreken in Nederland en Duitsland.
De Band geniet er enorm van dat er nu weer volop gerepeteerd kan worden. Afgelopen weekend was er eindelijk ook weer een instructieweekend. Daarvoor kwamen instructeurs uit Schotland over om de leden de kneepjes van “het vak” doedelzak spelen en drummen optimaal bij te brengen.
En de resultaten van al deze inspanningen worden getoetst tijdens 2 komende wedstrijden (Contests) in Duitsland.
De Concord Pipe Band neemt allereerst deel aan de Peine International Pipe Band Championships in de Duitse stad Peine. Daar wordt dit jaar in het Stadtpark weer een heel weekend Highland Gathering (Schots Cultuurfeest) gehouden.
Op zaterdag 4 mei neemt de Concord Pipe Band deel aan de kampioenschappen. Die duren de hele dag. Vanaf 10.30 uur komen de deelnemende Bands op voor hun eigen onderdeel. Om ± 17.30 uur is de opkomst van alle deelnemers, waarna om ± 17.45 uur de prijsuitreiking volgt. Daarbij komen de deelnemende Bands gezamenlijk op (The Massed Bands). Er zijn diverse prijzen te winnen, door de Band op zich en door Pipers en Drummers die in verschillende zgn. “Grades” deelnemen.

Op zaterdag 15 juni a.s. neemt de Concord Pipe Band deel aan het 15e Schotse Festival met Internationale Contest in het Stadtpark van de gemeente Goch in Duitsland. Dit Festival wordt jaarlijks in het 3e weekend van juni gehouden.
Tussen 11.00 en 18.00 uur worden de deelnemende Pipe Bands beoordeeld op hun kunnen. Waarna de prijsuitreiking plaatsvindt, waarbij alle deelnemende Bands gezamenlijk opkomen. Altijd een kippenvelmoment.

VEEL SUCCES!!

Deel dit bericht op Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.