Noorker Länder Kapel

Noorker Länder Kapel

Even voorstellen, de Noorker Länder Kapel komt uit Hengelo en is onderdeel van de Hengelose Orkest Vereniging de Eendracht, gevestigd in de Hengelose wijk de Noork, waarvan de naam van deze Egerländer Kapel is afgeleid; “De Noorker Länder Kapel”.
Noorkerlanderkapel

In 1982 heeft de toen bestaande boerenkapel de kiel afgelegd en is men, geïnspireerd door Ernst Mosch, die de van oorsprong Böhmische volksmuziek een eigentijdse muzikale stijl heeft gegeven, deze blaasmuziek gaan maken. Niet zomaar muziek, maar de Egerländer muziek: Blaasmuziek van de bovenste plank !
Met daarbij, als kers op de muzikale taart, de schitterende zang van ons zangduo.

Naast een “feest der herkenning” van deze Egerländer muziek voor de luisteraar, is de Noorker Länder Kapel daarbij niet éénkennig en schuwt ook een uitstapje naar de tiroler muziek, een pittige mars, een meezinger of een doldwaze act van onze trombonist Rik niet; b.v. als smid in de Ambuß Polka, of als kok in de Löffel Polka!
Alles onder het motto : Blaasmuziek . . . als het maar perfect én gezellig is!Noorkerlander-Metropool

De Noorker Länder Kapel bestaat momenteel uit , het zangduo meegerekend , 20 personen. Louter amateurs maar ambitieus in het streven naar vergaande perfectie in de blaasmuziek en dat alles al meer dan 30 jaar. Steeds met heel veel plezier.
Plezier dat de Noorker Länder Kapel uitstraalt bij de optredens zowel in binnen- als buitenland, als er gemusiceerd wordt op braderiën, personeelsfeesten, tiroleravonden, bij de plaatselijke carnavalsvereniging of in ouderencentra.
Of in het buitenland tijdens een “Frühschoppen”, een “Platzconcert” danwel een “Schützenfest” of “Oktoberfest”.
Waar dan ook, de Noorker Länder Kapel staat altijd garant voor veel plezier en luistergenot zoals reeds zovelen mochten ervaren!
Noorkerlander-1-klein

De Noorker Länder Kapel staat sinds 2013 onder muzikale leiding van Kapelmeester Hendrik-Jan Mutsaers. De zakelijke leiding is in handen van Hans Nijhof.

  • Voor informatie of boekingen is het telefoonnummer van Hans Nijhof 074 2434167. Vanuit het buitenland 0031 74 2434167. e-mail jbanijhof@ziggo.nl.
  • Bij afwezigheid kunt u ook telefoneren of mailen met Joop Lammerink.
    telefoonnummer 074 2776640, vanuit het buitenland 0031 74 2776640.
    Het e-mail adres van Joop is jh.lammerink@home.nl.

De NOORKER STEIER Jungs
Vanuit de Noorker Länder Kapel is ook een Steierisches Volksmuziek Trio voortgekomen. Dit Trio, geheten de “NOORKER STEIER Jungs“, bestaat uit 2 Steierische Harmonika muzikanten en een slaggitarist met zang.
Noorker Steier Jungs

De Steierische Harmonika is, zoals u wellicht weet, die bekende Harmonika met dat specifieke geluid uit de Steiermark in Oostenrijk.
De “NOORKER STEIER Jungs” spelen en zingen allerlei Volkstümliche hits uit Oostenrijk, Duitsland en de Oberkrain, en slagen er altijd in om een geweldig gezellige sfeer bij het publiek te creeeren. Schitterende instrumentale nummers en bekende zangnummers uit de Alpenlanden brengen zij ten gehore.

De “NOORKER STEIER Jungs” spelen meestal in de pauze’s bij een optreden van de Noorker Länder Kapel.

NoorkerlanderPBP

De Noorker Länder Kapel in aktie bij een Egerländer Concert in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.